Türkiye'nin lider sigorta şirketleriyle sizlere en kaliteli hizmeti veriyoruz.
Araçlara ilişkin mülkiyet değişikliği, sadece noter satışı ile mümkündür. Noter satışı olmayan araç için sahiplik sıfatı değişmez. Tarafların kendi aralarında yapmış olduğu sözleşmesi satan kişinin sorumluluğunu kaldırmaz.
Hasar ödemesinin nasıl yapılacağı poliçelerde detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Onarım yapılacak olması halinde poliçede, onarımın şirketçe belirlenecek servislerde veya sigortalı tarafından belirlenecek servislerden hangisinde yapılacağı yer alır. Ayrıca hasarın tazmininde orijinal parça veya eşdeğer gibi parça seçeneklerinden hangisinin kullanılacağı belirtilir
Ana Teminatlar; Çarpma, çarpışma, yanma, çalınma gibi teminatlar kaskonun ana teminatlarıdır.
Kişisel eşyalar teminatı, sigortalının günlük yaşantısında yanlarında bulundurdukları, ticari nitelik arz etmeyen eşyalar için geçerlidir. Her türlü mücevherat, para, kredi kartı, çek-senet ve benzeri kıymetli evrak ile cep telefonu, taşınabilir bilgisayarlar ve benzeri cihaz ve aksamlar ile tüm elektronik cihazlar teminata dâhil değildir. Daha doğru bilgi için satın aldığınız sigorta poliçesinin detaylarında teminat kapsamını bakınız.
Sigortalı araçta gerek aracı hareket halinde gerekse park halinde iken, aracın bakımı yapılırken ya da araca inilip binilirken meydana gelebilecek bir kaza sonucunda araç içindeki kişilerin ölüm, sürekli sakatlık ve tedavi masraflarını poliçede belirlenen limit ve koşullarda teminat altına alınır.
Kasko Araç Sigortasında, genel bir prensip olarak, hasarsızlık indirimi araç sahibini takip eder. Bu sayede, eski sigorta şirketinden ayrılıp, farklı bir sigorta şirketi ile kasko sigorta poliçesini yaptırdığınızda indirim hakkınız devam eder. Ayrıca eski aracınızı satıp yeni bir araç satın aldığınızda indirimden faydalanmaya devam edersiniz.
Geçmişte yaptırdığınız kasko poliçeleri ve hasarsızlık indirimlerinin kaydı Tramer üzerinde takip edebilirsiniz.
Evet devam eder, hasarsızlık indirim hakkının kaybolmaması için sigortaya ara verilmemesi esastır. Kasko Sigortasında hasarsızlık indirim kademesi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi aracılığıyla bütün sigorta şirketleri tarafından çevrimiçi olarak takip edilebilmektedir.
Hayır araç el değiştirdiğinde, kasko poliçesi el değiştirmez. Poliçe iptal edilerek işlememiş günlerin primi gün esasına göre sigortalıya iade edilir.
Kasko ek teminatları ile aracında meydana gelebilecek zararlara karşı hem kendini hem de sevdiklerini güvence altına alabilirsiniz. Bu Teminatlar;
Sigortalının tüm hakları ve menfaatleri, borçları, kanuni varislere devir olur. Sigorta devri için ise veraset ilamının Sigorta firmasına ibrazını varisin bildirmesi gerekir.
Evet, henüz plakası çıkmamış aracınıza geçici plaka üzerinden bulunduğunuz ilin plaka kodu ve YK (Yeni Kayıt) üzerinden poliçe düzenleyebilirsiniz. Ruhsatı çıkmayan sıfır araçlarda Kasko Sigortası düzenlenirken öncelikle motor, şasi numarası, yıl, marka ve modeli esas alınarak düzenlenir.
Kasko poliçesi yaptırırken muhakkak aracınızın kasko bedeline göre düzenlenmesi gerekir. Ayrıca daha önce hasarınız yoksa hasarsızlık indirimini de kontrol ediniz. Bunlar dışında poliçenizde, servis seçimlerine, orijinal yedek parça teminatına, araç model ve yılının doğru yazıldığını dikkat etmenizde yarar var. Son olarak özellikle sahte web sitelerine dikkat etmelisiniz.
Evet, Kasko Sigortasında Türkiye Sigortalar Birliği'nin, belirlemiş olduğu 4 farklı çeşit bulunmaktadır. Bunlar kasko, dar kasko, genişletilmiş kasko, tam kasko olarak tanımlanmıştır.
Her ay, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği tarafından yayımlanan, Kasko Araç Değer Listesi kriter olarak alınarak araç bedeli belirlenir.
Kasko Sigortası ile kendi aracınızda meydana gelen maddi zararları teminat altına almaktadır.
Trafik Sigortası ise, aracınızın karşı tarafa, üçüncü kişilere vereceği maddi ve bedeni zararları teminat altına alan ve yaptırılması zorunlu olan bir sigortadır. Trafik Sigortası, sadece karşı tarafa, üçüncü kişilere verilen zararları karşılamakta olup, kendi aracınızın hasarını ödemez. Bu durumda, kendi aracınızdaki hasarın karşılanması için Kasko Sigortası yaptırılması gerekmektedir.
Poliçe üzerinde araç sigorta bedeli belirtilmemektedir. Sigorta şirketleri aracı hasar tarihi itibariyle rayiç değerine kadar teminat altına almaktadır. Tam ziya hasar olması durumunda piyasa rayiç değer esas alınmaktadır. Hasar durumunda eksik/aşkın sigorta uygulanmaz.
Çalınan aracın bulunması için ilgili yetkili makamların yapacakları araştırmalar 30 gün içinde sonuç vermediği takdirde, ilgili makamdan aracın bulunamadığına dair resmi yazı alınarak, sigortacı tazminatı öder. Bu ödemeyi takiben çalınan araç bulunması durumunda, sigortalı yazı ile sigortacıya derhal bildirmekle yükümlüdür; Sigortalı, aldığı tazminatı iade ederek aracını geri alabilir veya aracın mülkiyetini sigortacıya devreder.
Anlaşmalı servislerle, anlaşmasız servisler arasında önemli farklar vardır.
Anlaşmalı servislerde bakım-onarım için hiçbir ücret ödemeniz gerekmez. Tüm işlemler, sigorta şirketin ve servis arasında gerçekleşir.
Kasko anlaşmasız servislerde ise araç sahibi olarak sizin ödeme yapmanız gerekir. Yapılan ödemenin alınması için servisten verilen fatura ile sigorta şirketinden talep edilir.
Sigortalı aracın fabrika çıkışı orijinalinde bulunan aksesuarlar teminata otomatik olarak doğal olarak dâhildir. Sigortalanan aracın fabrika çıkışı orijinalinde olmayan aksesuarlar poliçede belirtilmediği sürece teminata dâhil değildir. Araca sonradan monte edilen aksesuarlar (radyo-teyp, kolon, çelik jant, özel lastik, telsiz, telefon ve diğer aksesuarlar) sigorta bedeli belirtilerek zeyil ile kayıt altına alınarak ve primi ödenerek teminata dâhil edilebilir.
Kaskonun araç anahtarının evden çalınması durumunu karşılaması için, bu teminatı poliçenize ekletmeniz gerekmektedir. Aracınızın anahtarı evinden, poliçede belirtilen durumlarda ele geçirilir, çalınır veya çalınmaya teşebbüs edilirse hasar alabilir. Bu hasarlar, sigorta şirketin tarafından karşılanır.
Aracınızla herhangi bir kaza yaptığında en kısa sürede hasar ihbarı ile sigorta şirketine durumu bildirmen gerekir. Hasar ihbarı yaparken kazanın gerçekleştiği yerde aracın fotoğrafını çekmen önemli bir detaydır. Kazaya taraf olanlar tarafından tutulan tutanağı sigorta şirketine ilettiğin takdirde hasar ihbarı yapmış olursun. Hasar ihbarı yapılabilmesi için gereken diğer evraklar genel olarak şöyle sıralanır:
Ancak farklı sigorta şirketleri, farklı belgeler talep edebilmektedir. Bu nedenle de ihbar yapmadan önce sigorta şirketini aranman en doğrusu olacaktır.