Image

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı

Bizimle güvendesiniz.
Formu doldurun, size ulaşalım
Rating
5.0
3429 reviews
E-İkametSigorta ile Türk Vatandaşı Olma Süreci

1. E-İkametSigorta Uzmanlarıyla İletişime Geçin

E-İkametSigorta'nın göçmenlik danışmanları benzersiz durumunuzu inceleyecek ve en iyi yatırım seçeneğini seçmenize yardımcı olacaktır. Asıl başvuru sahibi, eşi, 18 yaşın altındaki çocukları ve her yaştan engelli çocukları gibi ikamet başvurusunda bulunan bakmakla yükümlü olduğu kişileri içerebilir.

2. Gerekli Belgeleri Hazırlayın

Size eksiksiz bir kontrol listesi verilecek ve belge toplama süreci boyunca yönlendirileceksiniz. Deneyimli göçmenlik danışmanları, gerekli standartları karşıladıklarından emin olmak için tüm evrakları analiz edecektir.

3. Yatırımı Tamamlayın

Yatırımcıların vatandaşlık başvurusunda bulunmadan önce Türkiye'de bir banka hesabı açmaları ve yatırımlarını (örn. gayrimenkul tapu devri, nakit mevduat, devlet tahvili/hisse alımı vb.) gerçekleştirmeleri gerekmektedir.



4. Vatandaşlık Başvurunuzu Gönderin

Yatırımcılar, ikamet vizeleri onaylandıktan sonra vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler. Başvuru süreci fiziksel olarak bulunmayı veya görüşmeyi gerektirmez.

5. Oturma İzni Başvurusu Yapın

Yatırımcıların vatandaşlık başvurusu yaparken geçerli bir ikamet vizesine sahip olmaları gerekir ancak yurtdışında süresiz olarak yaşayabilirler. Oturma izni başvuru tarihinde verilecektir.

6. Türk Pasaportunuzu Alın

Sadece 60 günde Türk vatandaşlığı alın ve bunun getirdiği tüm avantajlardan yararlanın. Birleşik Krallık veya ABD'de iş kurmak isteyen yatırımcılar, vatandaşlığa alınmış bir Türk vatandaşı olarak başarı şanslarını artırabilir ve aileleriyle birlikte yer değiştirebilirler.

Türk Vatandaşlığının Faydaları

110'dan fazla ülkeye vizesiz seyahat
Ücretsiz sağlık ve eğitim
ABD E-2 vizesine uygunluk
Tüm aile için uygunluk
Schengen vizesine uygunluk
İkamet şartı yok
Yüksek getirili yatırım fırsatları
16 saat dilimine aynı gün erişim

Sıkça Sorulan Sorular

Yasal kuralları karşılayan herkes Türk vatandaşlığını alabilir.

Türk vatandaşlığına başvuru süreci genellikle uygunluğun doğrulanması, belge hazırlanması, sunulması, incelenmesi, olası görüşmeler ve onaydan oluşur.

Evet, yatırım yoluyla eşiniz ve çocuklarınız gibi birinci derece aile üyeleriniz, uygunluk kriterlerine ve Türk vatandaşlığını nasıl kazandığınıza bağlı olarak sizinle birlikte veya Türk vatandaşı olduktan sonra Türk vatandaşlığına başvurabilirler.

Hayır, yeni yasaya göre 400.000$ değerinde bir mülk sahibi olmanız gerekiyor.

Türk vatandaşlık başvurusunun işlem süresi genellikle 2 ila 4 ay arasındadır.

Evet, tüm koşullar ve prosedürler tamamlandığında onay aşaması gerçekleşir.

Türkiye'ye seyahat edemiyorsanız E-ikametSigorta danışmanları ve avukatları süreci sizin için yönetecektir.

Daha önce Türkiye'de gayrimenkul satın aldıysanız ve yatırımınızın değeri, Türk hükümetinin gayrimenkul yatırımı yoluyla vatandaşlık için belirlediği kriterleri karşılıyorsa, önceki gayrimenkul satın alımınıza bağlı olarak Türk vatandaşlığına başvurma hakkına sahip olabilirsiniz.

Hayır, yatırım yoluyla vatandaşlık kazananlar askerlikten muaftır.

Türkiye'nin vatandaşlık kanunları uyruğa dayalı ayrımcılık yapmamaktadır ve herhangi bir uyruktan bireyler, Türk göç ve vatandaşlık mevzuatında belirtilen özel uygunluk kriterlerini karşılamaları halinde Türk vatandaşlığına başvurabilirler.

18 yaşını doldurmuş engelli çocukların, yatırımcıya bağımlı bireyler oldukları sürece Türk vatandaşlığını almalarında herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Evet. Taksitli olarak satın alınan veya yapım aşamasında olan mülkler, asgari yatırım barajını karşılamaları koşuluyla gayrimenkul yatırımına dayalı Türk vatandaşlığı başvurusuna uygun olabilir.

Evet. Türkiye genel olarak çifte vatandaşlığa izin vermektedir; yani hem Türk vatandaşlığına hem de başka bir ülkenin vatandaşlığına aynı anda sahip olabilirsiniz.

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'te değiştirilen, yabancıların kendileri ve aileleri için Türk Vatandaşlığı almaya hak kazanabilmeleri için birkaç yatırım seçeneği bulunmaktadır. Başvuru sahibinin eşi ve 18 yaşını doldurmamış çocukları da gerekli şartların yerine getirilmesi koşulu ile aşağıda belirtilen yatırım seçeneklerinden biri sağlanarak, Türk vatandaşlığı alınabilmektedir.

Türk vatandaşlığına uygunluk için kriterler aşağıdaki gibidir:

  • En az 500.000 ABD doları veya karşılığı para birimi veya karşılığı Türk lirası tutarında sabit sermaye yatırımı yapan yabancı kişiler,
  • En az 400.000 ABD doları veya karşılığı para birimi veya karşılığı Türk lirası tutarında gayrimenkul satın alan yabancılar (Bu gayrimenkulün, 3 yıl süreyle satılamayacağının ilgili tapu kütüğüne şerh edilmesi zorunludur.)
  • En az 50 kişi istihdam yaratan yabancı kişiler,
  • Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara en az 500.000 ABD doları veya karşılığı para birimi veya karşılığı Türk lirası yatıran ve mevduatını 3 yıl süreyle bankada bulunduran yabancı kişiler,
  • En az 500.000 ABD doları veya karşılığı döviz veya karşılığı Türk lirası tutarında devlet tahvili satın alıp 3 yıl yedek bulunduran yabancı kişiler,
  • En az 500.000 ABD doları veya karşılığı döviz veya karşılığı Türk lirası tutarında gayrimenkul yatırım fonu payı veya girişim sermayesi yatırım fonu payı satın alıp 3 yıl yedek akçe bulunduran yabancı kişiler,

Yukarıda belirttiğimiz, şartlardan birini taşıyan yabancı yatırımcılar, Cumhurbaşkanı kararıyla istisnai olarak Türk vatandaşlığına hak kazanabilmektedir.

Türk vatandaşlığının kazanılmasında, yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım seçeneklerine ilişkin detaylı süreçleri aşağıdaki gibidir.

Gayrimenkul Yatırımı

  • Yatırım yapılacak gayrimenkulün belirlenmesi: Bu seçenekte yabancı başvuru sahibi, satın almak üzere minimum 400.000 ABD doları veya karşılığı para birimi veya karşılığı Türk lirası değerinde bir gayrimenkul tercih etmelidir.
  • Değerleme Rapor Şartı: Gayrimenkulün kesinlikle, bir değerleme uzmanı tarafından değerlendirilmesi zorunludur. Bu işlem ancak Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş bir değerleme kuruluşu tarafından yapılabilmektedir. Değerleme raporu, satın alınacak mülkün piyasa değerini belirtmeli ve mülkün düzenleyici mali sınırları karşıladığından emin olunmalıdır.
  • Tapu Kayıtlarında Satış ve Şerh: Taşınmazın satışını takiben başvuru sahibinin adı taşınmaz üzerine tescil edilecek ve bu taşınmazın en az 3 yıl süreyle satılmayacağı tapu kütüğüne şerh edilmelidir.
  • Uygunluk Belgesi Düzenlenmesi: Değerleme Raporu, tapu ve satıcıya para aktarıldığına dair belge, Uygunluk Belgesi alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Dış Hizmetler Dairesi Başkanlığına ibraz edilir. Başvuru sahibi yabancı kişinin kriterleri sağlaması halinde Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından Uygunluk Belgesi düzenlenmektedir.
  • İkamet İzni Başvurusu: İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden, yatırımcılara özel oturma izni alınması gerekmektedir. Bu ikamet izninin geçerlilik süresi minimum bir yıldır.
  • Türk Vatandaşlığı Başvurusu: Başvuru sahibi yabancı birey, ikamet izni onaylandıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunabilir. Başvuru sahibi, standart başvuru belgeleri ile, mülkün tapusunu ve Uygunluk Belgesini sunmalıdır. Müdürlük, özellikle ulusal güvenlik ve kamu düzeni hususlarına odaklanarak başvuru sahibinin geçmişini araştırmaktadır. Özgeçmiş kontrolünün tamamlanmasının ardından başvuru sahibinin dosyası Başkanlığa gönderilir. Başvurunun, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması halinde, sürecin tamamlanması için başvuru Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne iade edilir.

Türkiye'de Faaliyet Gösteren Bankalara Yatırım:

  • Bu seçenek, başvuru sahibinin Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara minimum 500.000 ABD doları veya karşılığı para birimi veya karşılığı Türk lirası yatırması ve mevduatını 3 yıl süreyle bankada tutması gerekmektedir.
  • Uygunluk Belgesi Düzenlenmesi: Başvuru sahibinin bu belgeyi almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (Finansal Tüketici İlişkileri Dairesi Başkanlığı) başvurması gerekmektedir.
  • İkamet İzni Başvurusu: İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden yatırımcılara özel oturma izni alınması gerekmektedir. Bu ikamet izninin geçerlilik süresi minimum bir yıldır ve başvuru sahibinin Türkiye'de çalışmasına izin vermez.
  • Türk Vatandaşlığı Başvurusu: Başvuru sahibi, ikamet izni onaylandıktan sonra, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirler. Müdürlük, özellikle ulusal güvenlik ve kamu düzeni hususlarına odaklanarak başvuru sahibinin geçmişini araştıracaktır. Özgeçmiş kontrolünün tamamlanmasının ardından başvuru sahibinin dosyası Başkanlığa gönderilecektir. Başvurunun Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması halinde, sürecin tamamlanması için başvuru Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne iade edilecek.

Vatandaşlık Başvuru Dosyası İçin Gerekli Evraklar

  • Başvuru Formu / Dilekçe
  • Başvuru sahibinin uyruğunu gösteren geçerli bir pasaport veya benzeri bir belge. Başvuru sahibinin vatansız olması durumunda, başvuru sahibinin durumunu teyit eden bir belge,
  • Başvuru sahibinin medeni durumunu gösteren bir belge. Başvuru sahibi evli ise evlilik cüzdanı, başvuru sahibi boşanmış ise boşanma belgesi, başvuru sahibi dul ise ölüm belgesi,
  • Başvuru sahibinin kimlik bilgilerini teyit eden doğum belgesi veya başvuru sahibinin kimlik bilgilerini içeren herhangi bir belge. Başvuru sahibi evliyse eşinin ve çocuklarının aile bağlarını gösteren nüfus kayıt örneği veya benzeri bir belge,
  • Başvuru sahibinin birinci veya ikinci derece Türk vatandaşı akrabaları varsa, Türkiye'deki yakınlarının Türk kimlik fotokopisi ve adresleri
  • Biyometrik fotoğraf
  • Başvuru ücretinin ilgili makama ödendiğine dair makbuz.

Yabancılar Kısa Dönem İkamet İzni İçin Gerekli Evraklar

  • Başvuru Formu
  • Pasaportun veya benzeri bir seyahat belgesinin noter onaylı ve tasdikli kopyası
  • 4 adet biyometrik fotoğraf
  • Kalış süresi boyunca yeterli ve sürdürülebilir mali kaynaklara sahip olduğunun kanıtı
  • Başvuru sahibinin ikamet tapusu (gayrimenkul sahibi yabancılar için gereklidir) Türkiye'deki mülk) (veya Türkiye'deki adrese ait kira sözleşmesi veya benzeri belge)
  • Geçerli sağlık sigortası (aşağıdakilerden biri yeterli olacaktır)
    • Özel Sağlık Sigortası
    • İkili sosyal güvenlik anlaşmaları kapsamında Türkiye'de sağlık hizmetlerine erişildiğine dair belge
    • Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen provizyon belgesi
    • Genel sağlık sigortası kapsamında olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılan başvuruya ilişkin belge

E-İkametSigorta.com olarak, İkamet ve vatandaşlık süreçlerinizi, profesyonel partner şirketlerimiz ile eksiksiz, yasal süreçlere uygun ve güvenle alabilirsiniz.

Aşağıdaki formu doldurarak yetkili ekibimiz mesai saatleri içinde size ulaşıp gerekli desteği sağlayacağında emin olabilirsiniz.

Neden E-İkamet Sigorta Ekibi?

2.700'den fazla Google yorumumuza göz atmak, neden bizi seçmeniz gerektiğini konusunda size yardımcı olacaktır.

Seçiniz