Oturum izni Türkiye 2024

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

29/12/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile Türkiye'de Oturma İzni Şartları nelerdir bunları sizlerle paylaşmış olacağız.

İkamet izni almak isteyen yabancıların öncelikle Türkiye’ye kanunlarına uygun şekilde giriş yapmış olmalıdır. Türkiye'ye yasal olarak giriş çıkış şartlarından biri Türkiye’ye giriş ve çıkışları sınır kapılarından yapılmasıdır. İkinci şart ise giriş ve çıkışta pasaport veya pasaport yerine geçen belge gösterilmesidir. Yabancıların yasal olarak Türkiye'ye giriş yapabilmeleri için pasaport göstermesi ve ek olarak vize almaları gerekmektedir.

Alacakları vize ikamet izinleri sürelerine ve amaçlarına göre belirlenmektedir. 

Yabancılara Oturma İzni Nasıl Alınır?

Türkiye'de ikamet izinleri çeşitli kategorilere ayrılmıştır. En yaygın olarak bilinen ikamet izinlerinin bazılarını birlikte inceleyelim;

1-Kısa Dönem İkamet İzni; Türkiye'de vize süresi olan 30 ya da 90 günden daha fazla ikamet etmek isteyen yabancılar için verilen genel ikamet iznidir.

Kimler kısa dönem ikamet izni alabilirler?

• Bilimsel araştırma amacıyla gelecek yabancı uyruklu kişiler: Türkiye’de ikamet amacı bilimsel araştırma yapmak olan yabancı uyruklu kişiler bilimsel araştırma iznine sahiplerse araştırmaya konu olan kurum veya kuruluştan izin belgesi almalıdırlar. 

• Türkiye’de taşınmaz mal sahibi olan yabancı uyruklu kişiler: Türkiye’de taşınmaz malı bulunan yabancı uyruklu kişiler ikamet izni talebinde bulunduklarında taşınmaz konutlarının olması ve konutu bu amaçla kullanıyor olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda aile üyeleri de konut üzerinde paylı mülkiyet hakkına sahipse ikamet izni başvurusunda bulunabilir. 

• Ticari bağlantı veya iş kuracak olan yabancı uyruklu kişiler: Türkiye’de herhangi bir ticari bağlantı veya iş kuracak olan yabancı uyruklu kişi ikamet izni talebinde bulunmak istiyorsa işlerini kuracakları kişi veya şirketin davet mektubu ya da benzeri belgeleri getirebilirler.

• Hizmet içi eğitim programına katılacak olan yabancı uyruklu kişiler: Türkiye’de hizmet içi eğitim programına katılacak olan yabancı uyruklu kişiler eğitim alacağı kurumdan eğitimin içeriğine dair gerekli bilgi ve belgeleri getirerek başvuru yapabilir.

• Öğrenci değişim programı çerçevesinde gelecek olan yabancı uyruklu kişiler: Bu amaç ile ikamet izninde bulunacak kişilerin ilgili kurum veya kuruluşlardan gerekli bilgi ve belgelerini sunabilirler. 

• Turizm amacıyla gelecek olan yabancı uyruklu kişiler

• Türkçe öğrenmek için bir Türkçe kursuna kayıt olacak olan yabancı uyruklu kişiler: Türkçe öğrenmek amacıyla ülkemize gelecek olan yabancı uyruklu kişilere bu ikamet izni türü en fazla iki defa verilebilir. Kurs süresi bir yıldan az bir süre ise ikamet izni kurs süresini geçemez. Kursu verecek olan kurum yabancı uyruklu kişinin kursa başlama ve devam durumu hakkında güncel bilgileri il müdürlüğüne bildirmek zorundadır.

• Kamu sağlığını tehdit eden herhangi bir hastalık taşımamak şartıyla Türkiye’de tedavi görecek olan yabancı uyruklu kişiler: Bu amaçla ikamet iznine başvuracak kişilerin öncelikle kamu veya özel hastanelerde kabulü olup olmadığına bakılır. Tüm tedavi masraflarını ödediğine dair belgelerini getiren kişilerden yabancı sağlık sigortası istenmez. 

• Adli veya idari makamların taleplerine veya kararlarına bağlı olarak Türkiye’de kalması gereken yabancı uyruklu kişiler

• Bir kamu kurumu aracılığıyla Türkiye’de eğitim, staj, araştırma veya kurslara katılacak olan yabancı uyruklu kişiler

• Yüksek öğrenimini Türkiye’de tamamlayan yabancı uyruklu kişilerden mezuniyet tarihinden itibaren altı ay içinde ikamet başvurusu yapan kişiler

• Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler


2-Çalışma İzni: Türkiye'de çalışmak isteyen yabancılar için verilen izindir. Çalışma izni, çalışma durumuna ve şartlara bağlı olarak farklı kategorilere ayrılabilir. İşveren tarafından başvuru yapılır ve izin süresi genellikle iş sözleşmesinin süresiyle sınırlıdır.

3-Öğrenci İzni: Türkiye'de eğitim almak isteyen yabancı öğrencilere verilen izindir. Öğrenci izni başvuruları öğrenim görecekleri eğitim kurumu aracılığıyla veya bireysel olarak yapılabilir.

Kimler öğrenci ikameti alabilir?

Türkiye’de bir yükseköğrenim kurumunda önlisans, lisans, doktora Tıpta Uzmanlık Eğitimi, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi seviyelerinin herhangi birinde eğitim alacak olan yabancı uyruklu kişiler.

Öğrenci ikamet izni kaç yıllık süreyle alınabilir?

Yabancı uyruklu öğrencinin eğitim süresi bir yıldan kısa ise öğrenci ikamet izni süresi öğrenim süresini aşamaz. Kamu kurum ve kuruluşları ile Türkiye’de eğitim almaya gelen yabancı uyruklu kişilere öğrenim süreleri boyunca ikamet izni verilebilir.

4-Aile Birleşimi İzni: Aile ikamet izni en fazla üç yıl olarak düzenlenebilir ve Türk vatandaşlarının 5901 sayılı kanunun 28. Maddesi kapsamında olan kişilerin veya ikamet izinlerinden birine sahip olan yabancılar veya mültecilerin ve ikincil koruma statüsüne sahip kişilerin;

a) Yabancı eşine,

b) Kendisinin veya eşinin ergin olmayan yabancı uyruklu çocuğuna

c) Kendisi veya eşinin bağımlı yabancı uyruklu çocuğuna


5-İnsani İkamet İzni 

-Çocuk için yüksek yarar söz konusu olduğu durumlarda,

- Türkiye’ye giriş yasağı alan veya hakkında sınır dışı edilme kararı çıkarılan yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’den çıkışlarının mümkün olmadığı durumlarda,

- Olağanüstü durumlarda,

- Kanunun 55. Maddesi uyarınca yabancı uyruklu kişi hakkında sınır dışı edilme kararı alınmadığında, 

- Başvuru sahibi kişinin ilk iltica ülkesi veya güvenli üçüncü ülkeye geri gönderilmesi işlemleri sürecinde,

6-Uzun Süreli İkamet İzni: Türkiye'de kesintisiz olarak 8 yıl sürekli ikamet etmiş olan yabancılara verilen özel bir ikamet iznidir. Uzun süreli ikamet izni, daha uzun süreli ve genel ikamet izninden farklı avantajlara sahip olabilir.

E-ikametsigorta.com web sitemizden yer alan https://www.e-ikametsigorta.com/content/health-insurance-for-foreigners link üzerinden Yabancı Sağlık Sigortası ile ilgili merak ettiğiniz tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Bilgi almak ve EN UYGUN fiyatlara sahip olmak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/902123558989

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  


Tags: oturma izni şartları , ikamet izni alma şartları , yabancı uyruklular için sağlık sigortası , yabancı sağlık sigortası , yabancı uyruklu sağlık sigortası , yabanci ikamet sigorta fiyatlari , yabancı uyruklu sigorta fiyatları , yabanci saglik sigortasi , yabancı uyruklu genel sağlık sigortası fiyatları , genel sağlık sigortası yabancı uyruklu , yabancı uyruklu özel sağlık sigortası , allianz sigorta yabancı uyruklu , allianz vitamin 2e , allianz vitamin sağlık sigortası , allianz yabancı sağlık , allianz yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler , elit yabancılar için özel sağlık sigortası , sağlık sigortası yabancı , sgk yabanci saglik sigortasi , sgk yabancı uyruklu sağlık sigortası , sgk yabancı uyruklu öğrenci sigorta , türk nippon sigorta yabancı uyruklu, yabanci uyruklu saglik sigortasi , yabanci uyruklulara ozel saglik sigortasi , yabancilar icin saglik sigortasi , yabancilar saglik sigortasi , yabancı oturma izni sigorta , yabancı sağlık sigortası hesaplama , yabancı sağlık sigortası kapsamı , yabancı sağlık sigortası teminatları , yabancı uyruklu genel sağlık sigortası , yabancı uyruklu genel sağlık sigortası fiyatlari , yabancı uyruklu kişilere sağlık sigortası , yabancı uyruklu kişilere özel sağlık sigortası , yabancı uyruklu kişilerin genel sağlık sigortası , yabancı uyruklu oturma izni sağlık sigortası , yabancı uyruklu sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu sağlık sigortası sgk , yabancı uyruklu sigorta , yabancı uyruklular için genel sağlık sigortası , yabancı uyruklular için sigorta , yabancı uyruklular için özel sağlık sigortası , yabancı uyruklular sağlık sigortası , yabancı uyruklulara sağlık sigortası , yabancı vatandaşlara sağlık sigortası , yabancılar için genel sağlık sigortası fiyatları , yabancılar için zorunlu sağlık sigortası , yabancılara genel sağlık sigortası fiyatları


En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz