Yabancılar SGK Sigortadan Nasıl Yararlanır?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

06/05/2024

Değerli Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye'de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz hukuki bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Sitemizde sadece Yabancı Sağlık Sigortası/İkamet İzni Sigortası sunulmaktadır. Bu amaçla kurulmuştur. Bunun dışında farklı bir sigorta ürünü bulunmamaktadır. Web sitemizde ve blog yazılarımızda yer alan oturma izni süreçlerine ilişkin tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirme amaçlı olup, sigortalılarımıza yardımcı olmak amacıyla tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımızla Yabancılar SGK Sigortadan Nasıl Yararlanır? sizlerle paylaşacağız.

Yabancıların Türkiye'de SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) sigortasından yararlanmaları için genellikle aşağıdaki yöntemlerden birini takip etmeleri gerekmektedir:

Çalışma İzni ile Çalışanlar: Türkiye'de çalışan yabancılar, işverenleri tarafından çalışma izni ve SGK primlerinin ödenmesiyle SGK kapsamına dahil olabilirler. Bu durumda, yabancılar işverenleri aracılığıyla SGK'ya kaydedilir ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler.

Türkiye'de İkamet Edip Bağlı Oldukları Kişinin Sigortalılığından Yararlanma: Türkiye'de ikamet eden ve bir aile üyesi ya da yakını olan yabancılar, Türkiye'de sigortalı olan kişinin sosyal güvenlik kapsamından faydalanabilirler. Bu durumda, Türkiye'de sigortalı olan kişi, yabancı yakınının SGK'ya kaydını yapabilir ve bu sayede yabancı da sağlık hizmetlerinden yararlanabilir.

İsteğe Bağlı Yararlanma : 1 yıllık ikamet başvuruları onaylandıktan sonra başvuruda bulunabilirler , ancak öğrenciler için bu süre aranmaz öğrenim kurumuna ilk kayıt tarihinden itibaren 3 ay içerisinde GSS’li olmak için Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurmaları gerekir. 3 ay içerisinde başvuru yapmayanlar öğrenim süresi boyunca GSS’li olamaz.


2024 Yılı Yabancı Uyruklu Misafirlerin SGK Primleri 

• Taban Asgari Ücret : 20.002,50 TL – Aylık SGK Primi : 5030,43 TL 

• Asgari Ücretin 1,5 Katı : 30.003,75 TL – Aylık SGK Primi : 7.545,65 TL 

• Asgari Ücretin 2 Katı : 40.005 TL – Aylık SGK Primi : 10.060,87 TL 

• Asgari Ücretin 3 Katı : 60.006,50 TL -Aylık SGK Primi : 15.091,31 TL 

• Asgari Ücretin 4 Katı : 80.010 TL -Aylık SGK Primi : 20.121,75 TL 

• Asgari Ücretin 6,5 Katı : 130.016,25 TL – Aylık SGK Primi : 32.697,84 TL 


E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Bilgi almak ve EN UYGUN fiyatlara sahip olmak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın

Saygılarımızla


E-İkamet Sigorta Ekibi


Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  

Tags: en ucuz yabancı sağlık sigortası , en ucuz sağlık sigortası yabancılar , yabancılar için en ucuz sağlık sigortası , yabancılar için sağlık sigortası , yabancı sağlık sigortası fiyatları 2023, oturma izni için sağlık sigortası fiyatı 2022 , göç idaresi randevu , göç idaresi başkanlığı , goc idaresi , il göç idaresi , goc ikamet , goç idaresi


En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz