Diş Sararmasına Karşı 4 Doğal Yöntem

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

25/05/2022

Diş Sararmasına Karşı 4 Doğal Yöntem

Sayın ikamet Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Bu blog yazımız ile diş ve ağız sağlımız hakkında önemli bilgileri paylaşmaya çalışacağız.

Diş Beyazlatmak

Beyaz dişlere sahip olmak sadece diş sağlığı amacı için değil, artı olarak bireylerin öz güvenini ve gülüşünü de katkı sağlıyor. Dişlerimize yeterli önemin gösterilmemesi, beslenme kaynaklı veya genetik sebeplerden oluşan diş renk sararması sorunu, bir çok kişinin çözüme kavuşturamadığı önemli bir sorun olarak hayatımızın bir parçası olabiliyor.

Sürekli ve doğru bir diş temizliği uygulamak, düzenli aralıklarla diş hekimi kontrollerini aksatmamak en önemli noktalardan birisidir. Artı olark düzenli diş fırçalamaya ek evde uygulayabileceğiniz bir kaç yöntemle de dişlerimizdeki sararmayı engellemeye destek olabilir.

Diş sararmasını nasıl önleniriz, küçük bir kaç öneriye göz atalım.

1- Tuz, Limon Suyu, Karbonat

“Diş nasıl beyazlatılır?” denildiğinde aklımza ilk gelen yönteml geleneksel olarak karbonat, limon ve tuz karışımıdır. Bu karışımı elde etmek için 1 çay kaşığıyla karbonat, limon suyu, tuz atarak elde ettiğimiz karışımı macun haline gelene kadar karıştırıyoruz.

Önemli bir nokta da, Karbonat dişlerimizi beyazlatmada başarılı olsa da yanlış veya fazla kullanımda dişlere çizik gibi zararlar da verebilir. Bu sebeple hazırladığımız macunu yumuşak bir fırça veya elinizle dişlerinize masaj yapar gibi haftada bir kere uygulayabiliriz. Daha fazla sıklıkla uygulamanızı önerilmemektedir.

2- Portakal ve Defneyaprağı Kabuğu

Defneyaprağı, dişlerimizde oluşan mikropların yok edilmesine destek olabilmektedir. Portakal ise içerdiği C vitamini ile dişleri beyazlatma konusunda olumlu sonuçlar vermektedir. Yapılışı ve uygulanışı ise defne yaprağını un haline gelene kadar ezip, portakal kabuğunu rendeleyip ardından bir kaba koyup karıştırın. karışım okey. Haftada bir kez bu karışımı sararan dişlerimize uygulayabiliriz.

3- Muz Kabuğu

Evimizde hızlıca yapabileceğimiz ve diş sararmasını engellemeye yardımcı olacak yöntemlerden biri de muz kabuğu kullanmaktır. Muz kabuğu yüksek miktarda potasyum, magnezyum ve manganez sahiptir. Muz kabuğunu haftada 1-2 kere dişlerinize sürerek dişlerinizdeki beyazlamayı görebiliriz. Uygulama ise dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğuyla 2 dakika dişlerinizi ovun, ardından dişlerinizi bol su ile temizleyin.

4- Çilek

Çilek, dişlerimizin yüzeyinde oluşan plakları önlemeye yardımcı olabilir. Çilek içerinde yer alan malik asit ( beyaz, kristal yapılı, katı asit ) ve lif açısından oldukça zengin olması ile dişlerimizin beyazlamasına katkı sağlayabilmektedir. Bu yöntem için çilekleri ezerek bir püre haline getirmeliyiz, sonrasında püreden diş fırçamıza bir miktar sürüp ve dişlerimizi fırçalamaktır. Haftada bir kere bu yöntemi uygulayabiliriz.

Diş Fırçalamayı ve Düzenli Kontrolleri En Önemli Nokta!

Aile içi genel kural olarak, diş temizliği rutin bir davranış olarak benimsenmelidir. Diş sağlığı çocuk iken başlayan ve hayat boyunca devam etmesi gereken bir süreçtir. Bu sürede diş fırçalamak hem diş sağlığı için hem de diş sararmasını önlemek için en etkili alışkanlık olmalıdır. Ancak yanlış bir şekilde diş fırçalamak diş eti problemlerine, ağız ve dişlerde çeşitli sorunlarına da sebep olabilir. Bu sebeple mümkün olduğunca dişinizi yumuşak bir fırça ile dairesel hareketlerle fırçalamamız önemlidir.

Diş sağlığı, öncelikle ağız sağlığımız başta olmak üzere sindirim sistemimiz için de çok önemlidir. Bu sebeple sadece diş sararması sorunu için değil, diş ve ağız sağlığınızla ilgili herhangi bir problem olduğunda zaman kaybetmeden diş hekiminize danışmayı geciktirmeyin.

Özel Sağlık Sigortası ile Dişlerinizi Koruyun

Diş problemleri dış görünümümüz kadar, sağlığımızı da etkileyebilecek problemlerin sebebi olabilir. Diş muayenelerinizi aksatmadan düzenli olarak yaptırmalıyız. Size uygun Özel Sağlık Sigortası tekliflerini öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Ancak üyelerimizin sigorta ihtiyaçları için tüm alanlarda bize danışabilirsiniz.  

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags: Insurance for Residence ; Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners; Health insurance for residence permit in Turkey; Residence Insurance; страховка длявнж в турции ; www.e-ikamet.goc.gov.tr; Foreigner Health Insurance ; Residence Insurance ; Residence Insurance ; Residence Insurance; İkamet insurance; Yabancı Sağlık Sigortası , Turkish Citizenship

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz