Türkiye’nin Güzellikleri: Mardin
Değerli yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz, bu hafta sizlerle Türkiye’nin Güzellikleri serimizde Mardin ilimizi tanıyacağız.
MARDİN
Türkiye’de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Mardin, tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan bereketli topraklar üzerinde kurulu.
Medeniyetlerin buluşma noktası Mardin, kültür ve tarih meraklıları için benzersiz bir cennet. Farklı inançların ve kültürlerin bir arada yaşadığı kent, zengin tarihi geçmişi, bereketli toprakları, hoşgörü atmosferi ve etkileyici taş yapılarıyla Anadolu’nun en görkemli yerlerinden.
MÖ 4,500’lü yıllara uzanan tarihi geçmişi ile zamanın durduğu izlenimini veren Mardin, Sümerlerden Osmanlılara çok sayıda medeniyetin izlerini taşıyan, Türkiye‘nin açık hava müzesi görünümündeki kentleri arasında.
Camiler, kiliseler, manastırlar, türbeler, köşkler, kervansaraylar ve insanlık tarihine ışık tutan antik kentleri ile Güneydoğu Anadolu’nun en turistik destinasyonları arasında bulunan Mardin, İpek Yolu güzergahı üzerinde konumlanıyor.
Gezilecek Yerler
Mardin Şehir merkezi ve çevresinde gezilecek görülecek onlarca durak var. Eski Mardin olarak geçen tarihi kent merkezi Mardin’e gelenlerin uğrak noktası.
Hoşgörülü toprakların kalbinde yer alan Mardin’de Mardin Kalesi, Mardin Müzesi, Artuklu’lardan miras Zinciriye Medresesi, Süryanilerin kutsal mekanı Deyrülzafaran Manastırı simge yapılar arasında. Mardin’in 30 km güneydoğusundaki Dara Antik Kenti ise bölgenin saklı hazinesi.
Mor Gabriel Manastırı (Deyrulumur Manastırı), Mardin‘in taş evleriyle bir kartpostalı andıran Midyat ilçesinde bulunan, Süryani Kadim Cemaatinin ünlü ve en büyük yapıtlarından biri. Dünyanın ayakta duran en eski Süryani Ortodoks manastırı olma özelliğine sahip olan Mor Gabriel’in temelleri meşe ağaçları ile kaplı yüksekçe bir tepede, Mor Şmuel ile Mor Şemun tarafından 397 yılında atılmış.
Tarih boyunca farklı isimlerle anılan manastırının günümüzdeki ismi, Midyat ve çevresini içine alan Süryanilerin anayurdu ‘Turabdin’ bölgesinin piskoposu Mor Gabriel’in adından geliyor. Fırat ve Dicle nehirleri arasındaki coğrafyada yer alan kilise, Hristiyanlık tarihindeki rolü bakımından Süryanilerin Mezopotamya ve Asya’daki en ünlü manastırı olarak kabul ediliyor.
Mardin aynı zamanda gümüşün en asil hali telkâri ve telkârinin de seçkin örneklerinin üretildiği bir açık hava sanat merkezi konumunda. Son yıllarda popüler dizilerin bir film platosuna dönüştü. Bölge coğrafyası Süryanice Tur Abdin olarak adlandırılıyor.
Mardin’e Nasıl Gidilir?
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, kent merkezine 25 km uzaklıkta yer alan Mardin Havalimanı’na İstanbul, Ankara ve İzmir’den direkt uçak seferleri var.
Kendi aracıyla Mardin’e ulaşmak isteyenler de Şanlıurfa şehir merkezine kadar olan otoyolu takip ederek Viranşehir üzerinden Mardin’e ulaşabiliyor. Mardin’e Şanlıurfa 190 km (3 saat), Gaziantep 335 km (4,5 saat), İstanbul 1,480 km (17,5 saat), Ankara 1,030 km (13 saat), İzmir 1,470 km (17 saat) mesafede.
E-ikametsigorta.com, sadece yabancılar için sigorta sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancılar için özel sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.
Saygılarımızla
E-İkamet Sigorta Ekibi
Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.