Uzun Dönem İkamet İzni Kimler Alabilir ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

25/09/2024

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile Uzun Dönem İkamet İzni Nedir ve Kimler Alabilir bunlardan bahsedeceğiz.

Uzun dönem ikamet izni Türkiye'de sürekli oturum hakkı tanıyan bir ikamet izni türüdür ve belirli şartları sağlayan yabancılara verilir. Aşağıda, uzun dönem ikamet iznini kimlerin alabileceğiyle ilgili genel şartlar listelenmiştir:


1. Türkiye'de En Az 8 Yıl Kesintisiz İkamet Etmiş Olmak

Uzun dönem ikamet izni başvurusunda bulunmak için kişinin Türkiye'de en az 8 yıl kesintisiz olarak yasal yollarla ikamet etmiş olması gerekmektedir. Kısa dönem ikamet izinleri bu süreye dahil edilebilir.

2. Sosyal Yardım Almamış Olmak

Türkiye'deki uzun süreli ikameti boyunca herhangi bir sosyal yardım almadığını kanıtlamak zorundadır.

3. Kendi Geçimini Sağlayabilmek

Başvuruda bulunan kişinin, kendisi ve varsa aile bireylerinin geçimini sağlayabilecek düzeyde düzenli ve yeterli bir gelirinin olduğunu belgeleyebilmesi gerekmektedir.

4. Geçerli Sağlık Sigortasına Sahip Olmak

Yabancının Türkiye'de geçerli bir sağlık sigortasına sahip olması şarttır.

5. Kamu Düzenine veya Güvenliğine Tehdit Olmamak

Başvuru sahibinin Türkiye'nin kamu düzenine veya güvenliğine tehdit oluşturmadığını kanıtlayan bir geçmişe sahip olması gereklidir. Yetkili makamlar, başvuruyu bu açıdan değerlendirebilirler.

6. Türk Vatandaşlığı Başvurusu Yapılmamış Olması

Uzun dönem ikamet izni almak isteyen kişi, Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunmuş olmamalıdır.


Bu şartları sağlayan yabancılar, uzun dönem ikamet izni başvurusu yapabilirler. Uzun dönem ikamet izni, kişilere süresiz olarak Türkiye'de ikamet etme hakkı tanır, ancak kişinin Türkiye'deki bazı hakları Türk vatandaşlarıyla aynı düzeye gelmez (örneğin, oy kullanma hakkı gibi).


E-ikametsigorta.com, Sadece ikamet için yabancı sağlık sigortası, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına, kanunlarına uygun Türkiye’nin ilk online web sitesidir. İkamet Sigortanızı güvenle satın alabilirsiniz. 

İkamet sigortanızı, Web sitemizden ONLINE, 7 gün / 24 saat olarak 3 adımda hızlı ve çok kolay bir şekilde satın alabilir ve Anında Poliçenize / Poliçe Numaranıza ulaşabilirsiniz. 

Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Bunu görmek için müşterilerimizin Google yorumlarına bakmanızı tavsiye diyoruz. Müşterilerimizin 3.000 e yakın yorumu var. 

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. E-randevu.goc.gov.tr sitesini ziyaret etmeden önce yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi


Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/902123558989

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul 


Tags : yabancı özel sağlık sigortası , özel sağlık sigortası yabancılar için, yabancılar için özel sağlık sigortası, ozel sigorta yabancilar için , yabancilar icin ozel saglik sigortasi fiyatlari , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2022 , yabancı özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılara özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu özel sağlık sigortası , allianz yabancı sağlık sigortası , aksigorta yabancılara özel sağlık sigortası , allianz vitamin 2e , allianz yabancı sağlık , allianz yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler , elit yabancılar için özel sağlık sigortası , yabanci uyruklulara ozel saglik sigortasi , yabancilar icin ozel saglik sigortasi , yabancilar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu kişilere özel sağlık sigortası , yabancı uyruklular için özel sağlık sigortası , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2020 , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2021, randevu.goc.gov.tr/


En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz