Yabancı Çalışma İzninde Yeni Dönem

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

21/10/2024

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımızla son dönemlerde gündemde olan Yabancı Çalışma İzninde Yeni Dönem duyurusunu sizlerle paylaşmış olacağız.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından 1 Ekim 2024 tarihinde yapılan duyuru ile yeni güncellemeler geldi bu güncellemeler şu şekildedir.


- Yüksek Düzeyde Satış Yapan İşyerleri: Öne çıkan değişikliklerden ilki bu yönde hizmet veren şirketler için oldu,net satış tutarı 50 milyon TL’yi geçen iş yerleri, 5 yabancı çalışanı istihdam ederken yerli iş gücü oranına uymak zorunda olmayacak. Bu, büyük şirketler için ciddi bir avantaj sağlamış olacak.

- Nitelikli Yatırımcılar: 100.000 doları ve üzeri sermaye payı olan yabancı yatırımcılar, istihdam kriteri muafiyetinden faydalanacak. Türkiye, bu kararla hem yüksek teknoloji gerektiren işler hem de büyük yatırımcılar için büyük avantaj sağlanmş olacak.

- Turizm Sektörü: Özellikle turizm ve sağlık turizmi sektörleri için de önemli değişimler ve esneklikler getirildi. Turizmde uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerde çalışacak yabancı bireyler için  belirli koşulları sağladıklarında yerli iş gücü istihdam etme zorunluluğundan muaf tutulmuş olacak.

Bilişim Sektörü : Bilişim sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde çalışacak yabancılar bireyler için istihdam ve mali yeterlilik kriterleri aranmayacak.


- Ev Hizmetlerinde Kolaylık: Düzenlemenin önemli bir diğer konusu ise, bakım ekonomisi. Bu açıdan, çocuk, engelli veya yaşlı bakımı ile hasta refakati işlerinde çalıştırılacak yabancılar için  işverenin yabancı istihdamı için gelir düzeyinin belgelendirilmesinde aile bağı bulunan diğer kişilerin gelirlerinin de dikkate alınması (sponsor olması) yeterli olacağı gözüküyor.


- Türkiye TechVisa Programı: Teknolojiye yönelik bir başka adım da Türkiye TechVisa Programı. Bu program, teknoloji alanında kritik uzmanlıklara sahip yeteneklerin Türkiye’ye çekilmesi için tasarlandı.


E-ikametsigorta.com olarak tüm yasal güncellemeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. 

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. https://randevu.goc.gov.tr/ sitesini ziyaret etmeden önce yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.

 

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/902123558989

Adres: Nispetiye Mah. Gazi

Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  

 

Tags : yabancı özel sağlık sigortası , özel sağlık sigortası,yabancılar için, yabancılar için özel sağlık sigortası, ozel sigorta yabancilar için , yabancilar icin ozel saglik sigortasi fiyatlari , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2022 , yabancı özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılara özel sağlık ,sigortası fiyatları , yabancı uyruklu özel sağlık sigortası , allianz yabancı sağlık sigortası , aksigorta yabancılara özel sağlık sigortası , allianz vitamin 2e , allianz yabancı sağlık , allianz yabancı sağlık sigortası , anlaşmalı hastaneler , elit yabancılar için özel sağlık sigortası , yabanci uyruklulara ozel saglik sigortasi , yabancilar icin ozel saglik sigortasi , yabancilar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu kişilere özel sağlık sigortası , yabancı uyruklular için özel sağlık sigortası , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2020 , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2021, randevu.goc.gov.tr/



En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz