Yabancı Öğrencilerin Devlet Üniversitelerinde Kayıtlarında Önemli Bilgilendirmeler

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

19/08/2024

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz.

Bu haftaki blog yazımız ile ‘’ Yabancı Öğrencilerin Devlet Üniversitelerinde Kayıtlarında Önemli Bilgilendirmeler ‘’bu konudan bahsedeceğiz.

Öğrenci İkamet İzni Nedir?

Türkiye'de eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilere verilen oturma iznidir. İkamet ettikleri veya uyruğunda bulundukları ülkedeki Türk Temsilciliklerine başvurarak, öğrenim amaçlı vize ile giriş yapmaları gerekir.

Öğrenim amaçlı vize ile giriş yapan yabancı öğrenciler, vize süresi içerisinde ikamet edeceği ildeki ilgili kuruma başvurarak ikamet izni talebinde bulunabilir. Başvuru yapan yabancı öğrencilere öğrenim süreleri boyunca geçerli olacak olan öğrenci ikamet izni düzenlenir Bu ikamet izin süreleri tek seferde maximum 2 yılı içermektedir.

Yabancı öğrenciler Türkiye'deki devlet üniversitelerine nasıl kaydolabilir? Şartları Nedir? sizlere bu genel bilgilerden bahsedeceğiz.

Devlet üniversitelerin birçoğu son 3 yıl içinde mezun olanları alabileceklerini iletmektedir. Ya da 5'lik not sisteminden 4 ve üstü olanları alacağız diyebiliyor. Ya da 100'lük not sisteminde 80 ve üstü alacak olanları alabileceklerini iletiyor. Bazı üniversiteler ise 18-24 yaş arasındaki o öğrencileri alacağını paylaşmaktadır. Bazı üniversiteler de TR100 SAT sınavı gibi durumlarda sınava girenler varsa daha avantajlı olduklarını iletiyor. Kısacası devlet üniversiteleri özellikle öğrenci yerleştirirken önce TR100 sınavını, sonra SAT sınavını baz alıyorlar. Eğer öğrencileri dolduramazlarsa halen açık kontenjanlar kalırsa da bu sefer lise diploma notuyla alınıyor. O zaman notlarınızın yüksek olması sizin için avantaj.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. https://randevu.goc.gov.tr/ sitesini ziyaret etmeden önce yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. Müşteri hizmetleri departmanımız haftanın 7 günü 4 dilde size rehberlik etmekten ve yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Bilgi almak ve EN İYİ fiyatları almak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın.

 

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/902123558989

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  


Tags : yabancı özel sağlık sigortası , özel sağlık sigortası yabancılar için, yabancılar için özel sağlık sigortası, ozel sigorta yabancilar için , yabancilar icin ozel saglik sigortasi fiyatlari , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2022 , yabancı özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılara özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu özel sağlık sigortası , allianz yabancı sağlık sigortası , aksigorta yabancılara özel sağlık sigortası , allianz vitamin 2e , allianz yabancı sağlık , allianz yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler , elit yabancılar için özel sağlık sigortası , yabanci uyruklulara ozel saglik sigortasi , yabancilar icin ozel saglik sigortasi , yabancilar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu kişilere özel sağlık sigortası , yabancı uyruklular için özel sağlık sigortası , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2020 , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2021 , randevu.goc.gov.tr/


 

 

 

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz