Yenilenen Göç Randevu Sistemi

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

25/06/2024

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

24.06.2024 tarihi itibariyle Yabancıların, randevu işlemlerini daha güvenli ve hızlı takip edebilmesi adına yeni “Göç Randevu” Sisteminin geliştirme çalışmaları tamamlanmıştır. “Göç Randevu Sistemi’ni; Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma kapsamında değerlendirilen yabancıların yanı sıra ikamet izni statüsüne sahip veya çalışma iznine sahip yabancılar da kullanabilecektir. Geliştirmesi tamamlanan yeni “Göç Randevu Sistemi devreye alınmıştır.


Yenilenen Göç Randevu Sistemi Nasıl Kullanılır

1. Adım: Mobil Doğrulama

https://randevu.goc.gov.tr/ sitesinde yabancı misafirler hem kendi adına hem de başkasının adına randevu alabilirler. Ilk adım olarak yabancı kimlik numarası ve diğer bilgileri doldurduktan sonra cep telefonuna gelen mobil doğrulama kodunu girerek kullanıcı doğrulama işlemini gerçekleştirmektedir.



2. Adım: Randevu Sebebi Seçimi

Mobil doğrulama işlemi sonrası açılan bölümden randevu sebebini ve bu işlem ile ilgilenen bağlı bulunduğun merkez birim adının seçilmesi Ardından 'varsa' kişiye bağlı olan Eş, Çocuk vb. de seçerek devam edebilirsiniz.


3. Tarih ve Saat Seçimi

Son olarak kendinize uygun olan günü ve saati seçtikten sonra açılan onay kısmındaki bilgileri kontrol edip randevunuzu onaylayabilirsiniz. Eğer uygun bir tarih olmadığı uyarısını alırsanız, Randevu biriminin size uygun bir tarih açıldığında dönmesi için 'Devam Et' butonuna tıklayablirsiniz.


Yeni Randevu Sistemi İlgili Merak Edilenler 


1 - Yeni Randevu Sistemi Tanıtımı

Yabancıların, randevu işlemlerini daha güvenli ve hızlı takip edebilmesi adına yeni “Göç Randevu” Sisteminin geliştirilmiştir. “Göç Randevu Sistemi”ni; Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma kapsamında değerlendirilen yabancıların yanı sıra ikamet izni statüsüne sahip, çalışma iznine sahip veya vatansız statüsüne sahip yabancılar da kullanabilecektir.


Videoyu izleyerek yeni randevu sistemini kısaca tanıyabilirsiniz.


2 - Sisteme Nasıl Kayıt Olunur?

Yeni geliştirilen “Göç Randevu Sistemi”ne giriş için ile profil yapısı oluşturulmuştur. Yabancılar; bu sisteme e¬Devlet bilgileri veya sistem içinden kayıt olarak giriş yapabilecektir. Bu Sistem sayesinde; yabancılar tekrar bilgi girişi yapmadan randevu oluşturabilecek, randevularını takip ederek geçmiş randevularını görüntüleyebileceklerdir.


Videoyu izleyerek yeni randevu sistemini nasıl kayıt olunur izleyebilirsiniz.


3 - Sisteme Nasıl Giriş Yapılır?

Yeni Randevu sistemine Giriş İşlemi

Yabancılar; Yeni “Göç Randevu Sistemi” ne eDevlet kullanıcı bilgileri ile giriş yapılabileceği gibi yabancı kimlik no / Pasaport no ve şifre ile giriş yapabilecektir. 


Videoyu izleyerek yeni randevu sistemini nasıl giriş yapılır izleyebilirsiniz.


4 - Profil Yapısı

Profil sayfasına menüden ulaşabilir, Profil güncelleme, Şifre Güncelleme ve Profil Fotoğrafı güncelleme işlemleri yapabilirsiniz.


Videoyu izleyerek profil yapısı nasıl olur izleyebilirsiniz.


5 - Nasıl Randevu Alınır?

Bu sistem ile yabancılar kendi adına veya başkası adına randevu alabilmektedirler.


Videoyu izleyerek nasıl randevu alınır izleyebilirsiniz.


6 - Randevu Sorgulama

Yabancılar aldıkları randevularını sorgulayabilecektirler.


Videoyu izleyerek nasıl randevu sorgulanır izleyebilirsiniz.


7 - Nasıl İkamet Başvurusu Yapılır?

Bu sistem ile İkamet İzni başvurusu yapılmamaktadır. İkamet İzni Başvuruları e-ikamet.goc.gov.tr adresinden yapılmaktadır. Yeni “Göç Randevu Sistemi” ile; ikamet izni statüsüne sahip yabancıların iş ve işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüklerinde randevu alabileceklerdir.


Videoyu izleyerek nasıl ikamet başvurusu yapılır izleyebilirsiniz.


8 - Şifremi Unuttum

Yabancılar, “Şifremi unuttum” butonu ile şifrenizi sıfırlayabilir ve yen, şifre oluşturabileceklerdir.


Videoyu izleyerek şifrenizi unuttuğunuzda izlemeniz gereken yolu izleyebilirsiniz.

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Bilgi almak ve EN UYGUN fiyatlara sahip olmak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/902123558989

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  


Tags : yabancı özel sağlık sigortası , özel sağlık sigortası yabancılar için, yabancılar için özel sağlık sigortası, ozel sigorta yabancilar için , yabancilar icin ozel saglik sigortasi fiyatlari , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2022 , yabancı özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılara özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu özel sağlık sigortası , allianz yabancı sağlık sigortası , aksigorta yabancılara özel sağlık sigortası , allianz vitamin 2e , allianz yabancı sağlık , allianz yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler , elit yabancılar için özel sağlık sigortası , yabanci uyruklulara ozel saglik sigortasi , yabancilar icin ozel saglik sigortasi , yabancilar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu kişilere özel sağlık sigortası , yabancı uyruklular için özel sağlık sigortası , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2020 , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2021,


En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz