Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) Nedir? Neleri Kapsar?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

09/07/2024

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu blog yazımızla Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) Nedir? Neleri Kapsar? Bunlardan bahsedeceğiz.

ZAS (Zorunlu Afet Sigortası): Deprem dahil olmak üzere ,sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangını gibi diğer doğal afetleri de kapsar. ZAS, özellikle konutlar için geçerlidir ve bina sahiplerinin bu sigortayı yaptırması yasal bir zorunluluktur.

ZAS kapsamına giren başlıca teminatlar şunlardır:

Deprem ve Deprem Sonrası Hasarlar: Deprem nedeniyle binalarda meydana gelen hasarlar ve yangın, infilak, tsunami veya yer kayması gibi deprem sonrası oluşabilecek ikincil hasarlar.

Yangın: Deprem sonrası meydana gelen yangınlar.

İnfilak: Deprem sonrası meydana gelen infilaklar (patlamalar).

Tsunami: Deprem sonrası meydana gelen tsunami ve su baskınları.

Yer Kayması: Deprem sonrası meydana gelen yer kaymaları.

ZAS, bina sahiplerine mali açıdan güvence sağlar ve büyük hasarların onarılması için gereken finansmanı temin eder. Bu sigorta poliçesi, bina değeri üzerinden hesaplanarak belirlenen bir prim karşılığında yapılır. Poliçe süresi genellikle bir yıl olup, her yıl yenilenmesi gerekmektedir.

DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu)

Kurum: DASK, Türkiye'de doğal afet sigortalarını yönetmekle sorumlu resmi bir kurumdur. 2000 yılında kurulmuştur.

Amacı: Deprem riskine karşı vatandaşların konutlarını güvence altına almak ve deprem sonrası oluşacak zararların tazmini için finansal kaynak oluşturmak.

Kapsamı: Sadece deprem ve deprem sonrası oluşabilecek yangın, infilak, tsunami ve yer kayması gibi zararları kapsar. Yani DASK, yalnızca deprem teminatı sunar.

Zorunluluk: Türkiye'de bina sahiplerinin bu sigortayı yaptırması zorunludur.

ZAS (Zorunlu Afet Sigortası)

Sigorta Türü: ZAS, genel bir kavram olup, DASK'ın sunduğu deprem sigortasını da kapsar. 

Kapsam: ZAS, adından da anlaşılacağı gibi, zorunlu tutulan tüm afet sigortalarını ifade eder. Türkiye'de şu an için en yaygın ve bilinen ZAS türü, Deprem dahil olmak üzere ,sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangını gibi diğer doğal afetleri de kapsar. ZAS, özellikle konutlar için geçerlidir ve bina sahiplerinin bu sigortayı yaptırması yasal bir zorunluluktur.

Özet

DASK, Türkiye'de deprem sigortasını yöneten resmi kurumdur ve sadece deprem ve ilgili risklere karşı teminat sağlar.

ZAS, daha genel bir kavram olup, DASK'ın sunduğu deprem sigortasını içerir ve potansiyel olarak diğer afet sigortalarını da kapsayabilir.


Teminat Altındaki Mallar:

●  DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) :Poliçe sadece binaları teminat altına alır.

●  ZAS (Zorunlu Afet Sigortası): Poliçe binaların yanı sıra taşınır malları da teminat altına alır.


ZAS ( Zorunlu Afet Sigortası) ‘nı DASK ( Zorunlu Deprem Sigortası ) ‘ndan ayıran en önemli özelliklerden birisi DASK köy alanlarını kapsamaz iken ZAS kapsamına köy alanları da girmektedir.


Zorunlu Afet Sigortası Neden Önemli?

Türkiye, deprem ve diğer doğal afetler açısından yüksek riskli bir bölgededir. Iklim ve konum açısından bir çok bölge çeşitli doğal afetler nedeniyle risk barındırmaktadır. ZAS ise sadece depreme karşı olmamak ile birlikte sadece binaları da kapsam altına almamaktadır, deprem dahil tüm doğal afetleri kapsam altına almakla birlikte bina içerisinde yer alan eşyaları da kapsam altına almaktadır.

E-ikametsigorta.com olarak Yabancı Sağlık Sigortası haricinde tüm sigorta alanlarında hizmet vermekteyiz , DASK sigortası teklifi almak için https://www.e-ikametsigorta.com/content/dask-zorunlu-deprem-sigortasi formu doldurarak müşteri hizmetlerimizden hızlıca teklif alabilirsiniz :)

Bilgi almak ve EN UYGUN fiyatlara sahip olmak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/902123558989

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  


Tags : yabancı özel sağlık sigortası , özel sağlık sigortası yabancılar için, yabancılar için özel sağlık sigortası, ozel sigorta yabancilar için , yabancilar icin ozel saglik sigortasi fiyatlari , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2022 , yabancı özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılara özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu özel sağlık sigortası , allianz yabancı sağlık sigortası , aksigorta yabancılara özel sağlık sigortası , allianz vitamin 2e , allianz yabancı sağlık , allianz yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler , elit yabancılar için özel sağlık sigortası , yabanci uyruklulara ozel saglik sigortasi , yabancilar icin ozel saglik sigortasi , yabancilar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu kişilere özel sağlık sigortası , yabancı uyruklular için özel sağlık sigortası , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2020 , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2021,



En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz